Subota 09.03.2013.
14:51
Informer

Istraga: Komandant Žandarmerije na čelu kriminalne grupe?

Komandant Žandarmerije Bratislav Dikić je pod policijskom istragom zbog sumnje da je vođa organizovane kriminalne grupe koja se bavi reketiranjem?
 

Komandant Bratislav Dikić je odbacio sve optužbe i kazao da mu to smeštaju albanski mafijaši koji nude milione evra srpskim političarima kako bi ga smenili sa čela Žandarmerije koja kontroliše stanje na jugu Srbije, nastavlja Informer i dodaje da su Dikić, njegov rođeni brat Dragan i još najmanje 20 žandarma umešani u teški kriminal u Nišu i u opštinama juga Srbije.

List citira izveštaj Sektora unutrašnje kontrole policije u kom se čak navodi da je Dikićeva grupa osumnjičena za pripreme za ubistvo inspektora Ivana Petkovića i Ljubiše Puzovića koji su radili na njihovom slučaju. Prema tim navodima, Dikić je podelio njihove slike pripadnicima Žandarmerije i kazao da je reč o albanskim mafijašima koje treba ukloniti.

Grupa se tereti i za likvidaciju Đorđa Stojanovića kome je ispod automobila podmetnuta bomba kada je policiji ispričao ko ga je ucenjivao i reketirao.

Dnevnik navodi izvore iz vrha MUP-a koji su rekli da su "stvari sada otišle predaleko i da će država morati da reaguje".

S druge strane, Dikić je žestoko negirao optužbe.

- Nekim srpskim političarima nude se milioni da me uklone. Zato mi sada montiraju afere. Nekoga očigledno jako boli što sam očuvao bezbednost na jugu, što sam sklonio spomenik teroristima u Preševu. Ili im još više smeta to što sam podigao spomenik žandarmima, rekao je on i dodao da je cilj takvih glasina da ga stave u "isti koš s policajcima koji se pominju da su imali veze sa tamo nekim Šarićima i Bananama".

2024 © - Vesti online