Subota 09.03.2013.
13:02
Beta

Bordel pored brane u amazonskoj šumi

Nedaleko od gradilišta donedavno postojala javna kuća u kojoj su žene bile primorane da rade u ropskim uslovima (Foto: Ilustracija)
 

Visente Bezera, portparol predsednika kongresne komisije zadužene za taj slučaj, kongresmen Arnalda Žordija, kazao je da direktori građevinskog konzorcijuma Belo monte moraju da "objasne kako je moguće da bordel radi unutar oblasti u kojoj se gradi brana".

Očekuje se da će rukovodstvo konzorcijuma biti ispitano u naredne dve nedelje.

"Ne postoji mogućnost da konzorcijum Belo monte nije znao za postojanje javne kuće", kazao je Bezera i dodao da su istražitelji, na putu za bordel, prošli kroz oblast sa znacima na kojima je pisalo da to zemljište pripada konzorcijumu.

Prema Bezerinim rečima, 18 žena i jedna tinejdžerka radile su u uslovima nalik na ropske, u bordelu koji je nedavno zatvorila policija.

"Žene su namamljivane u tu oblast iz celog Brazila obećanjima da će dobiti dobar posao i veliku zaradu. Ali, kada bi došle, primoravane su da rade kao prostitutke", dodao je.

Tinejdžerka je pre nekoliko nedelja pobegla iz bordela i slučaj prijavila policiji, rekao je Bezera.

"Naši direktori svakako će razgovarati sa komisijom. Nismo učinili ništa pogrešno, pa nemamo ni šta da krijemo", rekao je portparol konzorcijuma Fernando Santana i dodao da se bordel nalazio nedaleko od gradilišta Belo montea, ali na zemljištu koje pripada privatnom licu, a ne konzorcijumu. Tvrdi da ne zna ko je vlasnik tog zemljišta.

2024 © - Vesti online