Subota 09.03.2013.
04:23
24sata.rs

Devojke iznajmljuju haljine za izlazak

Za hiljadarku dobiju novu haljinu i nemaju problem što će na Fejsu uvek biti isto obučene

Svaka devojka i žena lako će pronaći haljinu koja joj odgovara, jer u ovoj prodavnici imaju više od 400 različitih modela. Jedna od vlasnica Dobra Tanasković kaže da su im mušterije devojčice od deset godina do dama koje imaju i više od 60 godina.

"Najčešće se haljine iznajmljuju za svadbe. Imamo jednu mušteriju koja je za godinu dana imala pet svadbi. Uvek je tu ista rodbina, slika se i ne može da kupi pet različitih haljina. Ovako je imala uvek novu, lepu i elegantnu haljinu, a to ju je ukupno koštalo 5.000 dinara", kaže Tanaskovićeva.

Osim za svadbe, devojke iznajmljuju haljine za razne druge prilike, od žurki, proslava, mature do Nove godine, a dešava se da i je to za osmomartovsko putovanje. Bilo je dama koje su haljine iznajmljivale i za bal u Beču.

"Iznajmljivanje košta od 1.000 do 3.000 dinara, a za taj novac ne može da se kupi svečana haljina. Pri tome, žene najčešće takvu haljinu obuku jednom i nakon toga im stoji u ormanu. Ovako je iznajme, vrate, a za sledeću priliku iznajme drugu haljinu", navodi Tanaskovićeva.

Devojke kažu da vole da svaki put izgledaju drugačije, a pošto se slike iz izlazaka stavljaju na profile i društvene mreže, svi odmah vide i zapamte u čemu je neko bio.

"Ne želim da me sto puta vide u istoj haljini, a nemam para da za izlaske stalno kupujem neku posebnu odeću. U ovoj radnji iznajmim i tašnu, mogu da kupim veš i zaista sam u prilici da se za malo para potpuno doteram za izlazak", ispričala je jedna mušterija.

Iako se štete retko dešavaju, u prodavnici kažu da se za svaku haljinu plaća i depozit, koji iznosi isto koliko i iznajmljivanje haljine. Fleke se rešavaju hemijskim čišćenjem, a depozit se ne vraća za štetu koja nastaje kada se haljina pocepa ili progori cigaretom.

2024 © - Vesti online