Petak 08.03.2013.
20:24
Vijesti

Umesto da bude u zatvoru, švercer ubijen u Sudanu

Hapšenje Stanaja na aerodromu u Beogradu 2007. godine
 

Porodica Antona Stanaja je saopštila da "Stanaj i kompanija Rokšped sa tugom i žaljenjem obaveštavaju javnost da je Anton Stanaj tragično preminuo u Sudanu dana 08.03.2013. Anton je u Sudanu boravio i radio kraći period u poslednjih godinu dana. Ova informacija nas je sve teško pogodila pa Vas molimo za razumevanje da o tragičnom slučaju ne dajemo šire informacije", navodi se u saopštenju porodice Stanaj.

Specijalni sud u Beogradu osudio je Stanaja pre dve godine za šverc cigareta na šest i po godina zatvora i novčanu kaznu od 10 miliona dinara (100.000 evra), a ostalih 26 članova njegove grupe na kazne u rasponu od uslovne kazne do pet godina zatvora.

Stanaju je u kaznu uračunato i vreme provedeno u pritvoru, od 13. septembra 2007. godine, a sud je prihvatio njegovo jemstvo od 400.000 evra i on je pušten da se brani sa slobode.

Antun Stanaj dovodio se i u vezu sa Darkom Šarićem, a njegova firma "Rokšped" koju su izvori iz policije navodili kako školski primer pranja novca, omogućila je Šariću da dođe do privatizovanih preduzeća i poljoprivrednih dobata iz kojih je isisavan kapital.

2024 © - Vesti online