Petak 08.03.2013.
19:20
Vestionline

Rusija: Misica k'o da nam je iz Uzbekistana!

Elmira se pravda da je ipak po mami Ruskinja
 

Količina besnih reakcija na izbor "neruskinje" zgrozila je i šokirala deo ruske javnosti. Većina najtiražnijih ruskih medija izbrisala je na svojim portalima postojeće komentare i onemogućile dalje komentarisanje tekstova o pobedi mlade studentkinje Saobraćajnog fakulteta u Novosibirsku.

I ona je sama, zgrožena, ukinula svoj profil na najjačoj ruskoj društvenoj mreži V Kontakte. Elmira, umesto da slavi svoju titulu, objašnjava da je njena mama Ruskinja, a tata Tatarin i da se ona oseća Ruskinjom.

Na društvenim mrežama se zbog njenog izbora vode nimalo lepe diskusije. S jedne strane su oni koji su uvređeni time što čistokrvna Ruskinja neće predstavljati zemlju na izboru za Mis sveta i Mis Univerzuma, a sa druge oni koji brane Rusiju kao tolerantnu i višenacionalnu državu i daju podršku zbunjenoj Elmiri, koja postaje simbol borbe protiv netrpeljivosti.

Među glavnim protivnicima Elmirinog izbora su navijači fudbalskog kluba Spartak iz Moskve.

"U našem društvu je uvek bilo prostaka, rasista, nacionalista, antisemita i sličnih ljudi, ali smatrali smo ih marginalcima kakvi se vucaraju u svakom društvu. Oni se i dalje nalaze na rubnim područjima društva, ali zahvaljujući tehnologiji iza koje se uglavnom skrivaju, anonimno su izašli iz svojih rupa na javnu scenu", istakao je Aleksandar Oslon iz udruženja Javno mnenje.

Ruski pisac Ilias Merkuri pokušao je da spusti loptu pozivajući Ruse da budu zadovoljni jer je Mis Rusije ipak - žena!

2024 © - Vesti online