Petak 08.03.2013.
15:36 >> 16:09h
Srna

Miškovići ostaju u pritvoru do juna

Još tri meseca u pritvoru: Miroslav Mišković
 

"Svoj trojici okrivljenih produžen je pritvor za još tri meseca, najduže do 9. juna", rekla je Srni portparol ovog suda Mirjana Piljić. Okviljenima je sud prethodno odbio zahtev za jemstvo.

Miškovići i Đurašković osumnjičeni su za malverzacije u privatizaciji putarskih preduzeća. Njih trojica i još sedam okrivljenih, koji se brane sa slobode, sumnjiče se da su malverzacijama oštetili putarska preduzeća za oko 30 miliona dinara.

"Tužilaštvo se podsmeva zakonu"

 

Tužilaštvo za organizovani kriminal nameće populističke argumente a ignoriše pravne predlogom sudu da odbije jemstvo i produži pritvor Miškoviću za još tri meseca,
izjavio je danas advokat Zdenko Tomanović, branilac predsednika kompanije Delta Miroslava Miškovića.

 

"Slučaj 'Mišković' je dokaz da u Srbiji ne morate da izvršite krivično delo da biste bili u pritvoru. Stav tužilaštva je uporno podsmevanje zakonu i činjenicama i dalje obesmišljavanje krivičnog dela zloupotrebe službenog položaja kroz nametanje populističkih, ali zato ignorisanje pravnih argumenata, i upotreba pritvora suprotno svrsi koju je odredio Zakonik o krivičnom postupku", rekao je Tomanović.

Predlog za produženje pritvora podnelo je Tužilaštvo za organizovani kriminal Srbije.

Policija je privela vlasnika "Delta holdinga" Miroslava Miškovića, njegovog sina Marka i još osam lica, među kojima je bio i vlasnik grupe "Nibens" Milo Đurašković, 12. decembra 2012. godine.

Vlasnik "Delta holdinga" priveden je nakon što je dva puta bio u policiji na saslušanju, dok je njegov sin Marko saslušan jednom, a policija ga je privela prilikom pokušaja da napusti zemlju. Osim o privatizaciji putarskih preduzeća, oni su bili saslušani i zbog slučaja "Luke Beograd".

2024 © - Vesti online