Petak 08.03.2013.
14:39
Beta

Direktor policije: Hoće da me posvađaju sa Dačićem

Veljović: Nisam u sukobu sa premijerom
 

Veljović je na konferenciji za novinare rekao da nije lobirao da ponovo bude izabran za direktora policije i da na njega niko nije vršio politički pritisak. Na pitanje zašto je izbor direktora policije trajao toliko dugo, on je kazao da je to važno mesto i da odluka nije mogla da bude doneta "preko kolena".

"Moj odnos s ministrom Ivicom Dačićem je dobar i nikada nismo imali probleme. To što je neko pokušavao van Direkcije da pravi veštačke sukobe, to je njegov problem i brzo će isplivati", rekao je direktor policije, koji je juče ponovo izabran na tu dužnost.

Veljović je dodao da će mu prioritet biti borba protiv kriminala i korupcije i da će se zauzimati za depolitizaciju policije. "Ova policija nije ničija svojina, ona je narodna", istakao je direktor policije.

Na pitanje o eventualnim kadrovskim promenama, on je kazao da će sagledati rad svih načelnika policijskih uprava i da će u dogovoru s ministrom odlučiti o eventualnim kadrovskim promenama.

"Treba da sagledamo neke stvari i sigurno će biti određenih kadrovskih promena", rekao je Veljović.

Direktor policije je izrazio očekivanje da će istraga o 24 sporne privatizacije biti gotova do kraja godine. Na pitanje o potrazi za odbeglim narko-šefom Darkom Šarićem, Veljović je kazao da se za njim intenzivno traga, ali da ne može da iznese više detalja.

Za deset dana šefovi policije u Novom Sadu i Nišu

 

Milorad Veljović je najavio da će za deset dana biti izabrani načelnici policijskih uprava u Nišu i Novom Sadu, gradovima koji već dugo nemaju čelne ljude policije.

Veljović je rekao da će o novim kadrovskim rešenjima odlučiti nakon sagledavanja svih problema i uz konsultacije s resornim ministrom Ivicom Dačićem.

 

"Nema haosa u MUP-u i policiji", rekao je direktor policije.

 

Veljović je dodao da će se zauzeti da se tokom godine poboljša opremljenost policije, jer je to uslov za njen dobar rad.

2024 © - Vesti online