Petak 08.03.2013.
09:04
Novi magazin

Američki lobisti: Hitno oslobodite Miškovića

Američka lobistička organizacija "Podesta grupa" tražila je hitno oslobađanje srpskog tajkuna Miroslava Miškovića, navodeći da je on u pritvoru iz čisto političkih razloga
 

U pismu u koje je Novi magazin imao uvid, a koje je poslato na važne adrese u SAD i Evropi, "Podeseta grupa" je navela da se Mišković, vlasnik Delta holdinga, nalazi u pritvoru bez osnova i da njegov slučaj ukazuje na ozbiljne nedostatke po pitanju vladavine prava u Srbiji.

"Nacionalistički nastrojeni političari, koji su uhapsili Miškovića i stavili ga u pritvor po 'sovjetskom modelu', iskoristili su ga kao žrtvenog jarca da bi sebi podigli popularnost. To su uradili podstičući bes u narodu zbog njegovog bogatstva, demonizujući ga i osuđujući u medijima koji su pod kontrolom države, optužujući ga za lošu ekonomiju i produžavajući mu pritvor bez razumnog razloga", navedeno je u pismu.

Tužilaštvo protiv puštanja Miškovića

Nazivajući Miškovića političkim zatvorenikom, "Podesta grupa", čije je sedište u Vašingtonu, ukazala je da njegovo hapšenje i zadržavanje u pritvoru ukazuje na grubo kršenje evropskih standarda u procesnom postupku. "Podesta grupa" je istakla da se na taj način ne vodi borba protiv korupcije. Po njima, ukoliko ima navoda o upletenosti Miškovića u korupciju, onda bi njih trebalo istražiti.

2024 © - Vesti online