Petak 08.03.2013.
13:34 >> 14:49h
B. RAJČEVIĆ - Vesti

Kome smeta besplatno telefoniranje?

Korisnici u Srbiji više neće moći da skidaju Viber sa "Gugla"
 

To praktično znači da onaj ko već ima instalirane te programe i dalje može da besplatno razgovara ili šalje i prima poruke, ali ko kupi novi telefon ne može sebi da priušti te pogodnosti dva svestki poznata servisa.

Druga varijanta

 

Iako program Viber ne postoji u Guglovom Pladž Store, moguće ga je instalirati zaobilaznim putem. Potrebno je da ga skinete sa sajta Viber na vaš PC računar, a onda preko USB kabla da ga unesete u telefon.


Postoji i druga mogućnost - da odete na www.viber.com, kliknete na Android verziju, on vas prebaci na Google pladž store, ulogujete se - i onda vam ponudi mogućnost da skinete program.

Ukoliko niste znali, u pitanju su izuzetno korisne aplikacije za mobilne telefone. Viber je VoIP (Voice over IP) servis koji svojim korisnicima omogućava da vode razgovore s bilo kim na bilo kom delu planete, potpuno besplatno, ako i njihov sagovornik poseduje na svom telefonu ovu aplikaciju.


Na internetu se sada vodi žestoka rasprava na temu - ko je mogao i da ukine ove programe za Srbiju? Jednoglasno sumnja pada na operatere mobilne telefonije jer trpe štetu snalažljivim korišćenjem android aparata.


Zvanično se niko od tri operatera nije saopštenjem oglasio tim povodom, dok beogradski mediji navode izjave njihovih zvaničnika koji krivicu za nastalu situaciju svaljuju na Gugl.

2024 © - Vesti online