Petak 08.03.2013.
00:05
Beta

"Đilas mrzi Petrovića"

Udario na doskorašnjeg saborca: Dragan Đilas, predsednik Demokratske stranke
 

"Mi nismo po ukusu Draganu Đilasu, tako da je posle isključenja potpredsednika DS Dušana Petrovića svu svoju mržnju usmerio ka nama", rekao je na konferenciji za novinare Milošević, koji je nedavno sa većinom članova šabačkog odbora DS istupio iz te stranke i priklonio se Petrovićevoj stranci u osnivanju Zajedno za Srbiju.

Milošević je naveo da je Đilas kao strančkog poverenika za Šabac u taj grad poslao Borislava Stefanovića, koji danima pokušava da se osveti i smeni vlast u Šapcu.

Dušan Petrović

"Bio je i preksinoć, a juče kao rezultat toga imamo da su se smeni lokalne vlasti, pored opozicionih Srpske napredne stranke (SNS), Socijalističke partije Srbije (SPS), Ujedinjenih regiona Srbije (URS) i Demokratske stranke Srbije (DŠ), pridružili i dosadašnji koalicioni partneri Demokratske stranke, Liberalno demokratska partija (LDP), Srpski pokret obnove (SPO) i deo odbornika DS", rekao je Milošević.

Zamenik gradonačelnika Šapca Nemanja Pajić rekao je da ga je Stefanović kontaktirao i dao mu "nepolitičku ponudu" da podrži smenjivanje gradonačelnika Šapca.

Potpise za smenjivanje gradonačelnika Šapca juče je predalo 40 odbornika, među kojima 13 iz SNS, osam iz SPS, šest iz URS, tri iz DŠ i šest iz Preokreta, kao i jedan nezavisni odbornik. Vlast u Šapcu čine DS, SPO, LDP, Zajedno za Srbiju Dušana
Petrovića i Pokret zapadna Srbija, koji je nastao podelom URS.

2024 © - Vesti online