Četvrtak 07.03.2013.
19:20
Vestionline, Pressonline

FSS napravio dogovor sa Radomirom Antićem

FSS obezbedio finansijska sredstva da isplati Antića - Ivan Ćurković

Ovu vest danas je sa javnošću podelio potpredsednik Fudbalskog saveza Srbije Ivan Ćurković. On je istakao da je sa Antićem postignut dogovor načina isplate duga koji je prihvatljiv za obe strane.

Inače, Antić je nakon, po njegovom mišljenju, neopravdano dobijenog otkaza, rešio sa "presavije tabak" i tuži savez. On je dobio otkaz na početku kvalifikacija za prvenstvo Evrope 2010. godine, jer nije želeo da mu se smanje godišnja primanja.

Inače, Antić je pre toga suspendovan na četiri meča zbog vređanja urugvajskog sudije Horhea Larionde posle meča sa Australijom na prvenstvu sveta u Južnoj Africi, što je bio i povod zbog čega je FSS rešio da mu smanji primanja.

Antić je u međuvremenu angažovao tim advokata čiji je posao bio da od FSS "izvuče" 2,5 miliona evra, koliko bi zaradio da je "orlove" vodio do kraja ugovora. Pošto je "slovo zakona" bilo na njegovoj strani, Antić je slučaj lako dobio pred sudom u Lozani tako da za FSS nije bilo mesta za "izvlačenje".

Jedino što je FSS mogao da uradi, a što se može pročitati "između redova", je da se dogovori sa Antićem da mu se dug isplati u ratama, što Ćurković ipak nije želeo da podeli sa javnošću.

"Rešili smo problem sa Antićem. Pošto smo izgubili spor pred sudom u Lozani, posle toga smo uz pregovore došli do rešenja koje je prihvatljivo za obe strane, tako da je ovaj slučaj završen uz ranije obezbeđena finansijska sredstva", rekao je Ćurković.

2024 © - Vesti online