Petak 08.03.2013.
08:00
Vestionline

Mesto gde vas turistička agencija nikada neće odvesti

Vitbi je ribarski gradić osnovan još u srednjem veku u Severnom Jorkširu u Engleskoj. U njemu se živi polako i lagano, natenane uživa i preživljava. Savremeno doba donelo mu je struju, moderne uređaje, automobile, povišeni novo mora, ali život se tu nije mnogo promenio.

Gledajući fotografije Rojtersa iz ovog divnog mestašceta vraćaju nam se scena TV serije o Herkulu Poarou koji traži zločince po sličnim engleskim "zabitima", koje iako naizgled mirne i učmale kriju neobične tajne i navike svojih stanovnika.

Na ovakva mesta turističke agencije ne vode jer tamo nema "značajnih" i popularnih kulturno-istorijskih spomenika za koje ceo svet zna. Ali su zato riblji restorani vrhunski. Domaća atmosfera uz kriglu piva je jedinstvena. Šum i miris mora u mirnu noć, nezaprljanu treštanjem komercijalne muzike, za pamćenjesu.

Ako ikada budete imali dovoljno novca ili rođaka/prijatelja koji se nekim čudom sudbine skućio na ovakvom mestašcu, obavezno ga posetite. Ako ne, pogledajte fotogaleriju i uživajte.

2024 © - Vesti online