Četvrtak 07.03.2013.
16:07
Beta

JKP Stan traži novac za uklanjanje nepostojećih gromobrana

"Vinča" uklonila radioaktivne gromobrane, a JKP Stan hoće to isto da uradi
 

Rukovodilac operativne doziometrije Institutu za nuklearne nauke "Vinča" Duško Košutić rekao je tom radiju da je ovaj institut pre šest godina potpisao ugovor o skidanju radioaktivnih gromobrana sa novosadskih zgrada i svoju obavezu skoro u potpunosti izvršio.

Prema njegovim rečima, ukupno je skinuto 68 gromobrana sa krovova novosadskih zgrada, budući da zakon propisuje da se iz budžeta finansira samo zamena gromobrana na stambenim objektima.

"Na krovovima preduzeća ostalo je još pedesetak gromobrana, ali po našem zakonu, svaka firma je dužna da finansira uklanjanje i obezbeđivanje svog objekta", rekao je Košutić i dodao da mu "nije jasno za šta to 'Stan' traži novac".

Košutić navodi da preostalih deset gromobrana nije skinuto jer JKP "Stan" nije "Vinči" platio za urađene usluge, što je i dalje predmet potraživanja Instituta.

Pomoćnica direktora "Stana" Tatjana Dojčinović nedavno je izjavila da u gradu ukupno postoji 239 radioaktivnih gromobrana, budući da se većina nalazi na industrijskim objektima. Radio 021 je naveo da je danima bezuspešno pokušavao da dođe do komentara direktora "Stana" Ljubomira Stanišića.

2024 © - Vesti online