Četvrtak 07.03.2013.
15:51
Radio 021

Irig: Država siromašnima podelila bajatu hranu

Zimnica sa isteklim rokom data najsiromašnijima

Reč je o teglama kiselih krastavaca i konzervi cvekle proizvođača iz Vojvodine, koje je republički Komesarijat za izbeglice dobio od Republičke direkcije za imovinu i korisnicima podelio preko lokalnog Crvenog krsta i udruženja penzionera.


U Komesarijatu za izbeglice su potvrdili da je ljudima deljena hrana kojoj je istekao rok trajanja, napominjući da su svi proizvodi bezbedni za upotrebu.


"Zimnici je istekao rok trajanja i tu nema ništa sporno. Pre distribucije opštinama, hrana je poslata na analizu u Zavod za javno zdravlje Subotice. Tamo je utvrđeno da su namirnice potpuno bezbedne, iako im je rok istekao. Rezultate analize prosledili smo svim centrima kako bismo objasnili korisnicima o čemu je reč", saopštili su u Komesarijatu za izbeglice.

Koordinator komesarijata za izbeglice u Irigu Milorad Vlahović kaže da su korisnici humanitarne pomoći bili upoznati sa činjenicom da je hrani istekao rok.

"Niko nije bio prisiljen da uzima hranu i sve je bilo na dobrovoljnoj osnovi. Zaista nije u redu da se nakon uručene pomoći sada i žale", zaključio je Milorad Vlahović.

2024 © - Vesti online