Četvrtak 07.03.2013.
11:41
Vestionline, zurnal.rs

Filip Janković dobio raskid ugovora sa Zvezdom

Završio sa Zvezdom - Filip Janković

Igrač i klub imaju rok od tri dana da se dogovore o nastavku saradnje, u suprotnom Janković je slobodan u izboru nove sredine, prenosi "Sportski žurnal".

Mladi fudbaler nije dostavio kompletnu dokumentaciju o dugovanjima kluba prema njemu, ali je na osnovu dostavljene dokumentacije komisija utvrdila da Zvezda nije ispunjavala obaveze i da je raskid ugovora jedina odgovarajuća pravna mera.

Iako se prošle godine spekulisalo da je već ugovoren njegov transfer u Romu vredan tri miliona evra, Zvezdi bi trebalo da pripadne samo trening kompenzacija u visini od 400.000 do 500.000 evra.

Filip Janković je u avgustu 2011. godine postao drugi najmlađi debitant u istoriji kluba iz Ljutice Bogdana. Robert Prosinečki mu je ukazao šansu na meču kvalifikacija za Ligu Evrope protiv Ventspilsa.

Trener Aleksandar Janković planirao je da 18-godišnjeg Filipa povede na drugi deo zimskih priprema u Antaliju, ali mladi fudbaler nekoliko dana ranije podneo je tužbu za raskid ugovora, pa je izbrisan sa spiska putnika.

2024 © - Vesti online