Četvrtak 07.03.2013.
09:00 >> 12:23h
RTS

Hapšenja zbog zloupotreba s naftom

Sumnja su da su ta krivična dela izvršena u oblasti prometa nafte i naftnih derivata (Foto:Ilustracija)
 

Sumnja su da su ta krivična dela izvršena u oblasti prometa nafte i naftnih derivata, čime je stečena protivpravna imovinska korist veća od sedam miliona evra.

Kako se navodi u saopštenju Policijske uprave Niš, uhapšeni su Slobodan V. iz Šida, Milivoje L. iz Šida, Zoran H.F. iz Niša, Ivan S. iz Leskovca. Takođe su uhapšeni Aleksandar A. iz Beograda, Zoran M. iz Obrenovca, Nikola Đ. iz Paraćina, Slaviša M. iz Svilajnca i Miodrag R. iz Babušnice.

Za njih se sumnja da su od 1. avgusta 2011. godine do 31. maja 2012. godine, sačinili falsifikovanu dokumentaciju za nabavljeno lož ulje koje su preimenovali i prodavali kao evro dizel i dizel D2. Sumnja se da su osumnjičeni kao ovlašćena lica, direktori i zaposleni u preduzećima "Slobex OIL" iz Šida, "LPM Termil" iz Šida, "Hadži invest" iz Niša, "Exalibur Pro" iz Niša, "Bavardi" iz Beograda, "Selection Point" iz Novog Beograda, "Nikđor" iz Paraćina i "NN Trejd" iz Svilajnca, za više od sedam tona lož ulja protivzakonito zaradili 315.561.988 dinara.

2024 © - Vesti online