Sreda 06.03.2013.
12:44
Kurirsport

Sudija Čakir podelio Englezima pet crvenih kartona

Brzo poteže crvene kartone na Engleze - Kunejt Čakir

Britanski mediji odmah su krenuli u "lov" na Čakira, jer smatraju da je taj detalj prelomio meč na "Old Trafordu", i otkrili neobičan podatak da je u poslednjih godinu i po dana dodelio pet crvenih kartona igračima engleske reprezentacije i klubova.

Prvi se na listi Čakira našao Mario Baloteli, koji je isključen u meču 16-finala Lige Evrope između Mančester Sitija i Dinama iz Kijeva.

Drugi u nizu bio je Džon Teri, koji je dobio crveni karton u čuvenom polufinalu Lige šampiona protiv Barselone prošle godine.

Turski sudija se namerio na igrača Čelzija i u decembru 2012. na Svetskom prvenstvu za klubove. Tada je isključen Geri Kejhil u finalnom meču protiv Korintijansa, koji je na kraju i osvojio titulu.

Čvrstu tursku ruku osetio je i Stiven Džerard, ali kao reprezentativac Engleske. Legenda Liverpula zaradila je isključenje na meču kvalifikacija za SP2014 protiv Ukrajine.

Dakle, Nani je peti u nizu za samo godinu i po dana. Slučajnost ili ne, tek Kunejt Čakir je sasvim sigurno trenutni britanski neprijatelj broj 1, kad je fudbal u pitanju.

2024 © - Vesti online