Utorak 05.03.2013.
22:52
Vestionline

Real i Dortmund pobedama u četvrtfinale

Sjajnim golom doneo preokret na "Old Trafordu" - Luka Modrić

Fudbaleri madridskog Reala i Borusije iz Dortmunda izborili su plasman u četvrtfinale ovogodišnje Lige šampiona.

Real je u gostima pobedio Mančester Junajted sa 1:2 u revanš meču osmine finala najkvalitetnijeg evropskog klupskog takmičenja. U prvom duelu bilo je 1:1.

Junajted je poveo u 48. minutu autogolom Serhia Ramosa, posle centaršuta Nanija. Domaći su samo osam minuta kasnije ostali sa igračem manje, pošto je nepravedno isključen Nani zbog grubog faula nad Arbeloom, ali utisak je da je glavni arbitar meča, turski sudija Čunajt Čakir preoštrom sankcijom u dobroj meri odlučio pobednika.

"Poludeo" na sudije zbog isključenja Nanija - Aleks Ferguson

Na 1:1 izjednačio je rezervista Luka Modrić u 66. minutu, kada je sa 18 metara fantastičnim šutem od stative sproveo loptu u mrežu golmana De Hee. Hrvatski reprezentativac koji je proglašen za transfer promašaj godine, svoj prvi gol u Ligi šampiona a ukupno drugi u dresu Reala, postigao je u najbitnijem trenutku za klub.

Samo tri minuta kasnije pobedu Realu doneo je Kristijano Ronaldo, koji nije proslavio ovaj gol, pošto je šest godina igrao za "crvene đavole". On je oštar centaršut dočekao na drugoj stativi i odličnim šutem doneo prolaz Realu.

Ekipu Junajteda predvodio je kapiten Nemanja Vidić, koji je u 21. minutu pogodio stativu, a imao je i još dva odlična udarca glavom, od kojih je jedan golman Reala uspeo da ukroti na samoj liniji gola.

Jakub Blaščikovski dotukao Šahtjor i istakao kandidaturu Dortmunda trofej LŠ

Borusija je na svom terenu bila bolja od Šahtjora sa 3:0, a pošto je prvoj utakmici u Donjecku bilo je 2:2, ukupnim rezultatom 5:2 zasluženo je prošla u četvrtfinale.

Domaću ekipu do vođstva je doveo Felipe Santana u 31. minutu nakon kornera koji je izveo Mario Gece, a na 2:0 povisio je asistent kod prvog gola, Gece.

Konačan rezultat i plasman u narednu fazu takmičenja Borusiji doneo je Jakub Blažčikovski u 59. minutu, nakon sjajne solo akcije, koju je ispratio i odbijenu loptu od golmana, sproveo u mrežu.

Za domaći tim igrao je srpski fudbaler Neven Subotić, a treba istaći da je ekipa iz Donjecka imala nekoliko odličnih prilika za gol, ali ih nije iskoristila.

U sutrašnjim mečevima Lige šampiona torinski Juventus dočekaće Seltik, dok će Pari Sen Žermen ugostiti Valensiju.

Rezultati:

BORUSIJA DORTMUND - Šahtjor Donjeck 3:0 (2:2)
Mančester Junajted - REAL MADRID 1:2 (1:1)

Sutra:

Juventus - Seltik (3:0)
Pari Sen Žermen - Valensija (2:1)

12. marta:

Šalke - Galatasaraj (1:1)
Barselona - Milan (0:2)

13. marta:

Malaga - Porto (0:1)
Bajern Minhen - Arsenal (3:1)

2024 © - Vesti online