Utorak 05.03.2013.
14:28
RTS

Dragiša Vlašković novi predsednik opštine Kosovska Mitrovica

Prekompponovana vlast u Kosovskoj Mitrovici
 

Vlašković je posle izbora na funkciju predsednika opštine Kosovska Mitrovica izjavio da će saradnja sa ostalim opštinama još više biti unapređena i da će nastaviti da zastupaju interese građana bez obzira na nacionalnu, versku ili političku pripadnost.

"Očuvanje Kosova i Metohije je naš prioritet i zato očekujem podršku svih političkih stranaka, kada je u pitanju očuvanje državnih i nacionalnih interesa", rekao je Vlašković.

On se zahvalio odbornicima koji su na današnjoj vanrednoj sednici izabrali novo opštinsko rukovodstvo. Za članove Opštinskog veća izabrani su Bogdan Špadijer (SNS), Ninoslav Đerić (SPS), Biljana Janićijević (SNS), Saša Nikolić (SPS) i Biljana Bogosavljević (SNS).

Za novo opštinsko rukovodstvo glasalo je 17 odbornika, dok je 11 odbornika opozicije iz DS-a i DSS-a pre glasanja napustilo sednicu. Marko Jakšić (DSS) je takav postupak obrazložio zbog, kako je rekao, kršenja Poslovnika o radu i nestatutarnog vođenja sednice.

Pre nekoliko dana u Kosovskoj Mitrovici je došlo do prekomponovanja gradske vlasti nakon što je SNS raskinula koaliciju sa DSS. Novu većinu u Kosovskoj Mitrovici od sada čine SNS, URS, SPS, Građanska inicijativa "Srbija, demokratija, pravda" Oliver Ivanović i PUPS.

Novoizabrani predsednik opštine Vlašković rođen je 1968. godine u Kosovskoj Mitrovici. Diplomirao je na Rudarsko-metalurškom fakultetu u tom gradu 1993. godine, a od 1994. godine je radio kao asistent direktora nabavke u Trepči.

2024 © - Vesti online