Utorak 05.03.2013.
11:36
Informer

Informer: Ješić pred hapšenjem

Ješić od početka afere sa mlekom napadan da pokušava da stvori haos i paniku
 

"Informer" piše da postoji sumnja se da je Ješić uzeo mito prilikom renoviranja Sokolskog doma u Inđiji, ali i da je sa Predragom Rankovićem Peconijem potpisao ugovor kojim je zemljište vredno četiri miliona evra ustupljeno za izgradnju fabrike cigareta.


Ugovor o renoviranju Sokolskog doma potpisan je sa firmom "Vizor" iz Novog Sada. Vrednost radova je sa početnih 14 miliona aneksima podignuta na 21 milion dinara, a deo tih para firma "Vizor" uplatila je udruženju građana "Medijum grup" koju je vodio Ješićev brat Vladimir.


"Informer" piše da je najveća mahinacija ona u kojoj je ustupljeno zemljište za izgradnju fabrike cigareta Predraga Rankovića Peconija. To zemljište vredi oko četiri miliona evra i dodeljeno je pod veoma sumnjivim okolnostima.


Izvori "Informera" navode da je Ješić sa padacima o mleku i aflatoksinu pokušao da izazove haos i spreči sprovođenje zakona, jer je znao da na ovom slučaju rade tužilaštvo i policija.


Kriminolog Zlatko Nikolić kaže da su potrebni dokazi za ovakve optužbe. "Ješić, po mom mišljenju nije imalo ovlašćenja da govori o mleku i da uznemirava javnost. Zbog toga bi trebao da bude sankcionisan. Ovako građani nisu znali kome da veruju", kaže on.

2024 © - Vesti online