Ponedeljak 04.03.2013.
19:24
Beta

"Najmanje četiri smene zbog mleka"

Među tih četvoro nije ministar poljoprivrede: "Bio je korektan i ponudio ostavku, ali smatram da Knežević ne snosi subjektivnu odgovornost"
 

Konkretno, Vučić je rekao da će biti smenjen direktor Uprave za zaštitu bilja, direktor Uprave za veterinu, načelnik Odseka za zdravlje i biljni karantin Uprave za zaštitu bilja i načelnik Odeljenja fitosanitarne inspekcije za bezbednost hrane Uprave za zaštitu bilja.

Vučić je rekao da je nadležni ministar poljoprivrede Goran Knežević bio korektan i ponudio ostavku, ali da on smatra da Knežević ne snosi subjektivnu odgovornost.

"Mislio sam da nije fer da se tako nešto uradi pre ocene rada ostalih ministara", rekao je Vučić i dodao da je SNS spremna da sa koalicionim partnerima razgovara u

Potpredsednik Vlade je najavio da će u narednih 15 dana Vlada svojim aktom tu granicu ponovo sniziti na 0,05 mikrograma.

najkraćem mogućem roku i o njegovom i o radu ostalih ministara SNS. On je, međutim, rekao da je Kneževiću zamerio zbog toga što je zakonski limit prisustva aflatoksina u mleku sa 0,05 podignut na 0,5 mikrograma po kilogramu.

Govoreći o kvalitetu mleka u prodavnicama, Vučić je rekao da je ono apsolutno zdravo i da, uprkos tome što su utvrđeni propust nadležnih državnih organa, ničiji život nije ugrožen.

2024 © - Vesti online