Ponedeljak 04.03.2013.
16:17
Pressonline

Vlada neće da smeni Drobnjaka

Ove neobeležene stubove u mraku bi "i ćorav video", rekao je Drbnjak. Međutim, vozači dva automobila nisu, zbog čega je jedna osoba poginula, a više teško povređeno
 

Najava Ministarstva saobraćaja da je pokrenuta procedura za izbor novog rukovodstva "Puteva Srbije", samo je manevar koji će omogućiti da Drobnjak ostane na ovoj poziciji još nekoliko meseci, kada će se skandal i zaboraviti.


Izvor u resornom ministarstvu za "Naše novine" je rekao da Drobnjaku ionako ističe mandat u junu, kada će biti raspisan konkurs za novog direktora ovog javnog preduzeća.


Direktor srpskog komiteta za bezbednost saobraćaja Damir Okanović naglasio je da strahuje da će Drobnjak ipak ostati u fotelji.


"To znači da bi se onaj koji ga postavlja složio sa njegovom poslovnom politikom, sa svim što je uradio, odnosno nije uradio. Zaista verujem da se to neće dogoditi i da će u okviru afera koje sada potresaju Srbiju i ova biti rešena i da će odgovorni snositi posledice. On bi trebalo odmah da bude smenjen, a Vlada bi na taj način poslala taj jasnu poruku javnosti da neće tolerisati stradanje na putevima zbog nemara", ističe Okanović.


List "Blic" je pisao prošle nedelje da naistaknutiji rukovodioci "Puteva Srbije" pokušavaju da utiču na Zorana Jakovljevića, osnovnog javnog tužioca u Novom Sadu, da ne podnese zahtev za sprovođenje istrage o odgovornosti putara zbog dve skorašnje nesreće na autoputu Novi Sad-Beograd.


Zoran Drobnjak izjavio je posle tih nesreća, u kojima je jedna osoba poginula, a više teško povređeno, da su stubovi na autoputu u koje su se u dva dana zakucala dva automobila, obeleženi i da bi ih i "video i ćorav vozač".

2024 © - Vesti online