Ponedeljak 04.03.2013.
14:40
Telegraf

Romi izdali socijalne stanove, pa otišli u Švedsku

Otišliu Švedski, a socijalni stan izdali

Reč je o stanovima u naselju u Uzun-Mirkovoj ulici u Požarevcu, namenski podignutom 2010. godine za smeštaj izbeglih i raseljenih porodica sa Kosova i Metohije.

Ove porodice godinama su živele u divljem "Karton naselju" na Lučičkom putu, bez elementarnih higijenskih uslova, bez struje, vode i kanalizacije. Uz pomoć Evropske unije, za njihov smeštaj u Uzun-Mirkovoj ulici podignuto je naselje sa 20 stambenih jedinica, uz koje su dobili nameštaj i šporete na čvrsto gorivo. Kasnije su dobili i pomoćne objekte za držanje ogreva, prostoriju za društvene aktivnosti i sportski teren.

"U međuvremenu, utvrđeno je da su dve porodice napustile ove stanove i otišle u Švedsku, ne obaveštavajući nadležne o tome. Pre odlaska, oni su u svoje stanove nelegalno, po sopstvenoj odluci, uselili dve porodice iz Požarevca i Kostolca", kažu u Gradskoj upravi Požarevac.

Zbog takve zloupotrebe, ovi sporni stanovi oduzeti su prethodnim korisnicima i biće dodeljeni na korišćenje drugim porodicama, po okončanju konkursne procedure.

2024 © - Vesti online