Ponedeljak 04.03.2013.
15:01
Vestionline, Beta

LŠ: Junajted dočekuje Real na "Old Trafordu"

Očekuje se spektakularan meč u Mančesteru

Trostruki prvak Evrope Mančester Junajted će sutra od 20.45 na "Old Trafordu" dočekati devetostrukog šampiona starog kontinenta Real Madrid. U prvoj utakmici u Madridu, 13. februara, bilo je 1:1. Očekuje se da 40-godišnji Rajan Gigs sutra upiše 1.000. profesionalnu utakmicu u karijeri.

"Ovakve utakmice će mi nedostajti kada završim karijeru", rekao je Gigs britanskim medijima.

On je u Ligi šampiona postigao 28 golova, a u septembru 2011. godine postigao je gol protiv Benfike (1:1) i tako sa 37 godina i 289 dana postao najstariji strelac najelitnijeg evropskog takmičenja.

"Postizanje gola u Ligi šampiona je važna stvar. Sve ređe mi se to dešava, pa kada postignem gol radujem se više nego ikada", rekao je Gigs, koji je prošlog petka produžio ugovor sa klubom na još godinu dana.

Fudbaler Real Madrida Kristijano Ronaldo ponovo će igrati na "Old Trafordu", gde se i proslavio. On je u prvoj utakmici postigao izjednačujući gol, nakon što je Junajted poveo preko Danija Velbeka.

Obe ekipe u utakmicu ulaze ohrabrene pobedama u nacionalnim prvenstvima. Real je u poslednjih sedam dana odigrao dva "El Klasika" i oba puta pobedio Barselonu, dok je Junajted bio ubedljiv protiv Noriča, 4:0.

"Nedavne pobede su dobre za moral ekipe, jer nam predstoji teška utakmica u Ligi šampiona", rekao je defanzivac Real Madrida Serhio Ramos.

"Posle dva 'Klasika', idemo u Mančester uvereni da možemo da pobedimo, ali poštujemo protivnika jer ima sjajan tim", dodao je Ramos, koji je bio strelac za Real u pobedi nad Barselonom od 2:1 u prvenstvu.

Takođe sutra od 20.45, u Dortmundu domaća Borusija dočekaće Šahtjor iz Donjecka. U prvoj utakmici osmine finala, na Donbas areni, bilo je nerešeno 2:2.

2024 © - Vesti online