Utorak 05.03.2013.
08:00
24 sata, Telegraf

Beograd među 45 najboljih gradova za provod

Beograd sve više na turističkoj mapi Evrope
 

Aplikaciju, dostupnu i na androidu i Ajfonu, napravio je bračni par iz Amsterdama, Sane i Bart van Pol, koji obožavaju da putuju. Kažu da je aplikacija namenjena svima koji su umorni od zvaničnih turističkih vodiča i koji žele da pronađu pravi provod. A on je, ističu, tamo gde izlazi lokalno stanovništvo.

Kako prenosi list 24sata, svoja omiljena mesta u srpskoj prestonici opisuje četvoro mladih Beograđana: Ana Novaković, Dušan Lopušina, Maja Simov i Vesna Radovanović.

"Želeo sam da napišem nešto o mestima koja se meni dopadaju. Moj prijatelj je ranije pisao za taj sajt, prijavio sam se i počeo da šaljem tekstove. Nije mi bila namera da zaradim jer kad mi se neko mesto dopadne, nije potrebno više od deset minuta da o njemu napišem 250 reči koliko traže", kaže novinar Dušan Lopušina.

Informacije se ažuriraju na dva do tri meseca, a sajt je kako kaže sagovornik 24 sata veoma posećen. Inače, o ovom sajtu pisali su i neki svetski mediji, pa je tako “Tajms” napisao da je reč o “mestima koja se retko mogu naći u vodičima”, a britanski “Telegraf” da je reč o “pravom insajderu u nekonvencionalnim gradovima”.

2024 © - Vesti online