Ponedeljak 04.03.2013.
12:01
Lj. Mudrinić - Vesti - Foto:

Dom za porodicu Mrđa

Oduševljeni: Božana i Lazo Mrđa sa ćerkicom
 



Ovo je druga kuća koju organizacija Moji bližnji poklanja porodicama bez krova nad glavom sa područja Prijedora. Ima porodica kojima su pomogli i da završe započete kuće. U naselju Kavanište, familiji Nikole Zeca, koji ima sedmoro dece, ova organizacija pomogla je da dogradi kuću, od ploče do krova, te da je pokrije.

Stara kuća

- Holanđani su dovezli još jednu kuću koja je montirana u Brezi, jednu u Sanskom Mostu i sada su dovezli drugu kuću koja će biti postavljena u Prijedoru - kaže predsednik Hrišćansko humanitarne organizacije Hljeb života iz Prijedora Danko Malešević, preko koje holandska humanitarna organizacija pomaže Prijedorčanima i dodaje: - Porodicu Lazara i Božane Mrđe obišli smo zajedno sa Holanđanima pre skoro dve godine.


Holandski prijatelji su u međuvremenu kupili komad zemlje, zatim su dali sredstva da se izlije temelj, a onda dovezli montažnu kuću.


- Ova porodica živi u vrlo teškim uslovima, u kolibi koju su sami sagradili od dasaka. U toj kolibi im se i beba rodila i mi smo mislili da ćemo moći pre zime da montiramo kuću, ali nažalost nismo uspeli. Sada ćemo čekati da se ustali suvo vreme kako bismo krenuli s montažom. Potrebno nam je pet-šest dana da montiramo kuću. Bilo bi dobro da za tokom radova ne padne kiša da ne bi pokisli delovi i da se ne bi unutra uvukla vlaga. Verujemo da ćemo u martu uspeti da je završimo - kaže Malešević.

Dovezli kuću: Holandski humanisti
 


Predsednik Odbora holandske humanitarne organizacije Moji bližnji Klas Bor rekao je da već nekoliko godina doprema humanitarnu pomoć u BiH.


- Do sada smo snabdevali siromašne odećom, obućom i nameštajem, a ovo je i četvrta kuća koju dovozimo. Ako bude potrebe na ovom području nastavićemo ovu podršku i dalje. Mi se nadamo da će država BiH doći do te tačke kada više neće biti potrebna pomoć, ali dok god bude bilo potrebe za našom podrškom mi ćemo nastojati da je i pružimo - ističe Klas Bor.

POZIV DONATORIMA

 

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na e-mail adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta telefonom na br: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

2024 © - Vesti online