Ponedeljak 04.03.2013.
05:34
Beta

Uhapšeni optuženi za ubistva pet Makedonaca

Uviđaj posle stravičnog zločina u aprilu 2012. godine (Foto: Arhiva)
 


Portparol kosovkse policije Arber Beka izjavio je da se još radi na konačnoj potvrdi identiteta Demirija i Ismailovića i da će više informacija biti saopšteno u ponedeljak.


Makedonsko ministarstvo unutrašnjih poslova je saopštilo da je od svojih kosovskih kolega dobilo obaveštenje o privođenju dvojice prvoosumnjičenih u slučaju "Monstrum".

Pročitajte još:

* Petostruko ubistvo u blizini Skoplja

* Skoplje: "Opel" glavni dokaz ubistava

"Ministarstva unutrašnjih poslova Makedonije i Kosova su u direktnom kontatku. Pošto osobe nisu posedovale lična dokumenta za potvrdu identiteta, biće učinjene sve neophodne provere, a MUP će nakon završetka identifikacije sutra saopštiti zvanične informacije", saopštilo je makedonsko ministarstvo.


Demiri i Ismailović su dvojica od trojice koji su optuženi da su direktni izvršioci petostrukog ubistva kod Smiljkovskog jezera, blizu Skoplja, 12. aprila prošle godine.


Oni su optuženi da su, naoružani puškama i mašinkom, ubili pet muškaraca i da su zatim pobegli s mesta zločina, dok su im još dve osobe pomogle da pređu granicu i odu na Kosovo.


Makedonska policija je za njima raspisala međunarodnu poternicu, a u sudskom procesu, koje je počeo 20. decembra, suđeno im je u odsustvu.
 

2024 © - Vesti online