Ponedeljak 04.03.2013.
02:33
Kurir

Likvidiran najmlađi plaćeni ubica (13)

Foto: Arhiva
 

Vlasti ove države saopštile su da je Morenovo telo pronađeno zajedno sa telima četiri žene i jednim muškarcem uz autoput u blizini mesta Morales, a svi su bili pogubljeni na svirep način.

Naime na telima se vide znakovi mučenja, a svi su likvidirani sa po jednim hicem u glavu. Veruje se da je među žrtvama i Morenova majka.

Hose Armanda Morena, najmlađeg egzekutora mesksičkog narkokartela, policija je uhapsila još 3. februara ove godine. Dečak ja na saslušanju priznao da je bio uključen u najmanje 10 ubistava, kao i da je on sam tri osobe lično likvidirao sa oružjem velikog kalibra.

Policija je bila prinuđena da pusti na slobodu dečaka, pošto zakon zabranjuje pritvor deci koja su mlađa od 14 godina, koja ne mogu biti zatvorena ni u popravne ustanove.

Ovo je drugi slučaj da meksički narkokarteli u međusobnom ratu koriste decu. Prvi je bio Edgar Himenez poznat pod nazivom “ El Pončis” (14) rođen u SAD koji je 2011 godine osuđen na tri godine zatvora zato što je lično četvorici muškaraca odsekao glave.

"Učestvovao sam u četiri egzekucije, ali sam se i drogirao pod pretnjom, jer da nisam, oni bi me ubili, rekao je, Himenez.

2024 © - Vesti online