Nedelja 03.03.2013.
16:30
Beta

Usavršiti sistem pretplate za RTS

Ako bi se teret finansiranja rasporedio, pretplata bi bila manja

"U tom slučaju, ako bi se teret finansiranja RTS ravnomernije rasporedio, visina RTV pretplate bi mogla biti čak i manja, a RTS bi mogao bezbrižnije i uspešnije da ispunjava svoje krupne programske zadatke", kazao je Pavlović agenciji Beta.

Medijski stručnjak je naveo da je osnivanje javnog RTV servisa Srbije ispravno opredeljenje čitavog društva, utemeljeno na evropskim vrednostima i standardima, koje garantuje Ustav Srbije.

"Možemo mi imati kritički stav prema sadržaju programa RTS-a, ili hvaliti ga, istina je da je javni RTV servis poslednja odbrana pluralističke medijske misli", ocenio je on.

Pavlović je istakao da javni RTV servis mora da ima stabilne uslove finansiranja kako bi program bio zaštićen od uticaja vlasti ili centara ekonomske moći.

"Ako se RTS-u ne obezbede stabilni i nezavisni izvori prohoda, uredništvo će se još teže suprotstavljati pritiscima privatnih domena i pojedinačnih interesa, a u programu

će se dalje snižavati profesionalni i moralni standardi", dodao je on.

Pavlović je podsetio i da je pre dve decenije kao ministar informisanja predlagao da se RTV pretplata naplaćuje uz račun za struju.

2024 © - Vesti online