Subota 02.03.2013.
18:48
Vestionline, Kurir

Real ponovo pobedio Barselonu

Druga pobeda nad Barselonom u samo nekoliko dana - fudbaleri Reala

Ovo je bio 166. "El Klasiko" u španskom šampionatu. Real je poveo u šestom minutu golom Benzeme, a izjednačio je Mesi u 18. Pobedu domaćem timu doneo je Ramos u 82. minutu.

Barselona je zadržala prvo mesto na tabeli sa 68 bodova, dok je Real treći sa 55.

Real je samo četiri dana posle pobede nad Barselonom u revanš meču polufinala Kupa Kralja ponovo savladao katalonski klub, koji je zabeležio samo tri pobede u poslednjih sedam utakmica.

Madriđani su sjajno otvorili novi okršaj. Ramos je ukrao loptu na sredini terena, poslao je na levu stranu do Morate, on je bez problema centrirao pored Alveša, u petercu je nije uspeo zakačiti Maskerano, pa je na drugoj stativi usamljeni Beznema lako ubacio u nebranjenu mrežu.

Gosti su izjednačili u 18. minutu. Mesi je izbegao ofsajd zamku, nadigrao Ramosa i onda je prosledio loptu u mrežu. Argentinac je 16. put uzastopno stelac za Barselonu u Primeri, a postao je prvi igrač koji je u tri različite sezone postigao 50 golova u svim takmičenjima.

Ronaldo je početkom drugog dela meča ušao na teren, što se odmah videlo na terenu. U drugom delu uglavnom se vodila bitka na sredini terena, a "kraljevski klub" je do trijumfa stigao u 82. minutu. Modrić je ubacio loptu iz kornera sa leve strane, na petercu je skočio Ramos i glavom loptu poslao pod prečku.

Po završetku duela golman Barselone Viktor Valdes je dobio crveni karton, a glavni sudija meča je samo u drugom poluvremenu podelio 10 žutih kartona.

2024 © - Vesti online