Subota 02.03.2013.
14:45
B92

KG: SPS-ovci spremaju đake za maturu

SPS pomaže roditeljima da uštede pripremajući decu za maturski ispit
 

I dok oni tvrde da su prošle godine na ovaj način roditeljima uštedeli novac, koji bi inače dali privatnim profesorima, stručna javnost smatra da se radi o svojevrsnoj zloupotrebi dece, ali i da ova aktivnost pokazuje loše stanje u prosveti, koju već dva mandata vode upravo kadrovi iz ove partije.

Sala za sastanke sa stranačkim obeležjima jedna je od dve SPS-ove učionice u kojima će se kragujevački osnovci od sledećeg ponedeljka pripremati za malu maturu iz srpskog i matematike ili pohađati dopunsku nastavu iz engleskog jezika.

"Sama ideja o radu SPS-ovih učionica potekla je iz osnove našeg programa, a to su pre svega socijalna pravda, jednakost i solidarnost, kao jedna velika želja da se pomogne kragujevačkim učenicima. Mi smo svesni da je obrazovanje pre svega ogledalo svakog čoveka i time smo se i nosili", objašnjava ovu akciju Vladimir Kojić, potpredsednik GO SPS-a u Kragujevcu.

Međutim, psiholog u Prvoj kragujevačkoj gimnaziji Ivan Nedeljković smatra da osnovcima nije mesto u stranačkim klupama.

"Ne samo političkim, nego i u drugim interesnim organizacijama, mislim da nema mesta deci jer je to jedan svojevrsni vid indoktrinacije u tom ranom uzrastu, pa onda se naravno posle iz redova te dece regrutuju članovi", kaže psiholog.

2024 © - Vesti online