Petak 01.03.2013.
15:22
Beta

Dinkić: Železara od ponedeljka počinje rad

Železara Smederevo se sprema za paljenje visoke peći
 

"Postoji mogućnost da u aprilu počne da radi visoka peć u Železari, koja je osam meseci u 'tihom hodu', što je blizu kritične granice", rekao je Dinkić novinarima u Smederevu, posle sastanka s menadžmentom i predstavnicima sindikata Železare.

Po oceni Dinkića, pored postojećih oko 5.000 radnika Železare, toj kompaniji će, kad počne da radi, biti potrebno još 250 radnika.

"Bolje je da ljudi rade nego da budu na prinudnom odmoru i primaju 60 odsto plate", rekao je Dinkić i dodao da se ne sme dozvoliti da, prestankom rada Železare, "Smederevo umre".

Prema rečima Dinkića, iako Uralvagonzavod nije dostavio ponudu za Železaru, Vlada Srbije u narednim mesecima ostaje otvorena za pregovore s tom kompanijom, kao i sa dugim investitorima zainteresovanim za smederevsku fabriku, kako bi se za nju našlo trajno rešenje.

Predstavnici tri reprezentativna sindikata Železare su istakli da su nezadovoljni predlogom Vlade i da će danas održati najavljeni protest ispred fabrike. Odluka o daljim potezima sindikata, kako je rečeno, biće doneta posle razgovora s radnicima, ali su spremni da proteste radikalizuju ako ne bude pokrenuta proizvodnja u Železari.

2024 © - Vesti online