Petak 01.03.2013.
16:01
Vestionline, Beta

Rajan Gigs produžio ugovor sa Junajtedom

Legendarni Rajan Gigs narednu utakmicu slavi jubilej - 1000 meč u karijeri

Gigs je najtrofejniji fudbaler u Engleskoj. On je 1990. godine potpisao profesionalni ugovor sa Junajtedom, za koji je debitovao 2. marta 1991. godine. On je klupski rekorder po broju utakmica, odigrao je 931, na kojima je postigao 168 golova.

"Šta reći o Rajanu, a da nije rečeno? On je sjajan igrač i izuzetan čovek. Rajan je primer svima nama. Poseduje fantastičnu energiju za fudbalom. Svake nedelje popravi po neki rekord, a mislim da je 23 godine uzastopno postizao golove u prvenstvu, što je zaista neverovatno u modernom fudbalu", rekao je trener Mančester Junajteda Aleks Ferguson za klupski sajt.

"Njegova forma ove godine pokazuje njegove sposobnosti, više nego ikada uživa u fudbalu i veoma sam srećan što je potpisao novi ugovor sa klubom", dodao je Ferguson.

Gigs, koji će krajem novembra napuniti 40 godina, osvojio je 12 titula u Premijer ligi, četiri FA kupa, tri Liga Kupa, dva trofeja u Ligi šampiona, Super kup, Interkontinentalni kup i Svetsko klupsko prvenstvo.

On je odigrao 64 utakmicu za reprezentaciju Velsa i postigao 12 golova, a predvodio je selekciju Velike Britanije na Olimpijskim igrama u Londonu 2012.

Ako bude igrao sutra protiv Noriča u Premijer ligi, Gigs će upisati 1.000 profesionalnu utakmicu u svojoj karijeri.

2024 © - Vesti online