Petak 01.03.2013.
14:05
Beta

KG: Policija i komunalci se otimaju oko skutera

Kome su skuteri potrebniji - pitanje je sad?

Načelnik Policijske uprave u Kragujevcu, Ivan Đorović zatražio je od Gradskog veća da preispita odluku po kojoj deset skutera prvobitno namenjenih za saobraćajnu policiju dodeljuje gradskoj komunalnoj policiji.

Reč je o donaciji Južnomoravske regije Češke Republike u vrednosti od oko 30.000 evra koja bi doprinela boljoj tehničkoj opremljenosti Policijske uprave i podizanju opšteg stanja bezbednosti u Kragujevcu. Skuteri su, po saznanjima do kojih je došla Policijska uprava, već proizvedeni sa obeležjima policije.

"Smatrajući vas veoma odgovornim za stanje bezbednosti u gradu", stoji u pismu načelnika Policijske uprave članovima Gradskog veća i dodaje "pozivamo vas da preispitate odluku i omogućite Policijskoj upravi u Kragujevcu da nesmetano sprovodi svoje aktivnosti u zaštiti ličnog integriteta i bezbednosti građana".

Odluka o dodeli skutera komunalnoj, a ne saobraćajnoj policiji Gradsko veće Kragujevca donelo je na sednici 7. februara. U obrazloženju stoji da Komunalna policija grada Kragujevca deluje na velikom području koje obuhvata osam gradskih i 78 mesnih zajednica sa preko 200.000 stanovnika.

Zato Gradsko veće od donatora, Južnomoravske regije, traži saglasnost da 10 skutera umesto za saobraćajnu policiju usmeri na komunalnu policiju grada Kragujevca.

2024 © - Vesti online