Petak 01.03.2013.
11:49
Beta

SVM ne želi nikakav vojvođanski front

Balint Pastor: Vojvođanski front je glupost
 

"Dosta je bilo frontova devedesetih godina i nije nam potreban još jedan. Stvaranje vojvođanskog fronta je glupost i ne znam ko je izmislio i plasirao informaciju da SVM ulazi u tako nešto. Ostajemo pri stavu da Ustav treba menjati, odnosno da treba stvoriti širu autonomiju Vojvodine u Srbiji. Želimo da rešimo ove ozbiljne probleme unutar sistema, ali nema ni govora o stvaranju bilo kakvog fronta i s nama o tome niko nije razgovarao", rekao je Pastor za Danas.

Predstavnici Pokrajinskog odbora Liberalno demokratske partije za Vojvodinu su juče izjavili da su u toku razgovori o formulisanju Platforme za evropsku Vojvodinu što je osnova za konsenzus o položaju pokrajine u Srbiji, a zatim i za zalaganje za promenu "štetnog" Ustava Srbije.

Predsednik LDP za Vojvodinu Dušan Mijić rekao je na konferenciji za novinare da računa na stranke koje imaju "provojvođanski karakter", a pre svega na Ligu socijaldemokrata Vojvodine, Savez vojvođanskih Mađara i Demokratsku stranku, kao i na nevladine organizacije, intelektualce, privrednike.

2024 © - Vesti online