Petak 01.03.2013.
11:05
Telegraf

Policajac smenjen - navijače nazvao termitima

Policajac Tomi Mekrindl, koji je nadgledao navijače Seltika (naročito grupe “Zelena brigada”), razrešen je dužnosti posle uvredljivih komentara na Fejsbuku
 

Tomi Mekrindl (37) na svom profilu pod zanimanje naveo je “uništavanje štetočina i termita”, što je izazvalo gnev simpatizera Seltika, naročito grupe “Zelena brigada”, za koju je Mekrindl bio specijalno zadužen.

Fudbalski klub uložio je žalbu policiji i ona je povukla policajca, a sporni tekst uklonjen je sa Fejsbuka. U Seltiku su ocenili da neće tolerisati nekorektan odnos prema njihovim navijačima.

- Pogrešno je da policajac tako govori o onome za čije ponašanje je odgovoran – izjavio je član Parlamenta Škotske, konzervativac Džon Lamont.

“Zelena brigada” nije huliganska grupa, sebe definišu kao antifašiste, antirasiste i protivnike sektaštva, a specifičnost im je što su zagovornici nezavisnosti Severne Irske.

Svoje pesme u kojoj podržavaju Irsku republikansku armiju pravdaju slobodom govora, a, kako tvrde, često su neopravdano na meti policije koja je hapsila njihove članove pred porodicom ili na radnom mestu, da bi im uterala strah u kosti, pa su u novembru prošle godine bojkotovali dva meča Seltika u znak protesta.

2024 © - Vesti online