Četvrtak 28.02.2013.
21:28
Vestionline

Ko je izmasakrirao raže u Gazi?!

Raže su velike ribe koje mogu biti teške do 70 kilograma i na njima se dobro zarađuje. Ovo je bio prvi put u poslednjih šest godina da je more ovu ribu izbacilo na obalu. Vidljivo je da su ribe nasilno uginule, a još nije jasno kako.

"Raže dolaze u blizinu Gaze svakog marta, ali ovo je prvi put za šest godina da smo ih ovako našli. Raže dovozimo iz Egipta, što je jako skupo. Ali danas nam se Bog smilovao. Čak 220 raža ispralo je more i ako Bog da, sutra će ih biti još. Kuvamo ih s pirinčem i paradajzom, a jedu ih i siromašni i bogati", rekao je ribar Ejad Almadun.

"Raže često plivaju u velikim jatima. Ovakvo nešto je za mene nepoznanica. Radio sam u kalifornijskom zalivu mnogo godina i nikada nisam video masovno nasukavanje. Životinje su krvave, možda su udarile o nešto, brod, stene? Velika podvodna buka ili električni signali mogu da prouzrokuju neku vrstu dezorijentisanosti, ali samo nagađam da bi tako nešto moglo biti u pitanju", rekao je Bob Rubin, jedan od najboljih stručnjaka za raže.

2024 © - Vesti online