Četvrtak 28.02.2013.
20:23
Beta

Četvrta žrtva švajcarskog Albanca

Fabrika za preradu drveta u kojoj je Viktor Beriša ubio četvoro kolega
 

Portparol policije u Lucernu rekao je da se još šest osoba leče od povreda jučerašnjeg napada, ali nije imao podatke o njihovom stanju.

Napadač, dugogodišnji radnik fabrike kompanije Kronospan u gradu Mensnau, otvorio je juče ujutro vatru na svoje kolege u kantini kada je na licu mesta ubio dve osobe i povredio njih sedam od kojih šest teško. On je nađen mrtav na mestu gde se drama dogodila.

Prema lokalnim medijima radi se o 42-ogodišnjem Albancu sa Kosova i Metohije koji je imao švajcarsko državljanstvo. Policija nije navela njegovo ime, ali zvaničnici na Kosovu su rekli da je napadač tamo rođen i da su ih iz Švajcarske kontaktirali oko tog slučaja. Jedan neimenovani kosovski zvaničnik identifikovao ga je kao Viktora Berišu.

Mediji navode da je on je više od 10 godina bio zaposlen u kompaniji i da uprava nije sa njim imala nikakve probleme. Prema navodima medija napadač je ušao u fabriku oko 9.00 juče ujutro i otvorio vatru.

Portparol policije je rekao da ne može da potvrdi izveštaje medija da se napadač ubio. On je rekao da je oružje korišćeno u napadu bilo pištolj tipa Sfinks AT 380 švajcarske proizvodnje. To nije vojno oružje i ne zna se kako je osumnjičeni napadač do njega došao i da li je za njega imao dozvolu.

Među žrtvama napada je i švajcarski sportista Beno Študer (26), uspešan u tradicionalnom sportu poznatom kao švajcarsko rvanje.

2024 © - Vesti online