Ponedeljak 15.02.2010.
13:20 >> 15:55h
Vestionline

Pristalice Artemija pokrenule novi sajt

Preko novog sajta koji održavaju pristalice vladike Artemija moguće je pristupiti i starom sajtu. U saopštenju koje je dato na novoj adresi www.eparhija-prizren.info/novo/ piše “da je arhiva starog sajta sačuvana trudom pravoslavnih hrišćana koji su na vreme spasili podatke, u očekivanju novog u nizu, vandalskog čina administratora Eparhije”.

U pismu se zahvaljuje "Vestima" na obaveštavanju javnosti o ovoj arhivi, i dodaje da vladika Artemije ovaj sajt nije blagoslovio jer bi to bio "korak ka raskolu, koji episkop Artemije nikada ne bi odobrio".

Pismo "Vestima"

 

Posle brutalnog gašenja sajta Eparhije, sasvim je prirodno očekivati da će se na Internetu pojaviti novi sajtovi ili rubrike posvećene događajima u Eparhiji raško-prizrenskoj. Tendencija privremenog administratora Atanasija, da ukine informacije koje razobličuju njegove inkvizitorske metode, da ih predstavi drugačije u maniru najgorih antisrpskih i antipravoslavnih medija, upravo izaziva mnoge na odgovor. Ovaj sajt je odgovor vernika koji su pristalice vladike Artemija i njegove časne borbe za Crkvu i Srbiju.


Žao nam je ako smo ovom porukom razočarali sve one koji su pomislili da je vladika Artemije sklon bezvlašću i da će se oglašavati uprkos ograničenjima koja mu nameće privremeni upravitelj. To bi značilo korak ka raskolu, koji episkop Artemije nikada ne bi odobrio. Neposlušnost Episkopa je raskol.


Međutim svi drugi pravoslavni klirici i vernici nemaju ograničenja koja su nametnuta silom episkopu Artemiju, pa mogu dostavljati svoje informacije ovde ili bilo gde na Internetu. Privremeni upravitelj Atanasije će naravno pokušati to da spreči, ali neće uspeti, baš kao što ništa nije postigao gašenjem istinoljubivog sajta Eparhije.


Na novom sajtu se navodi da će “pravoslavni vernici nastaviti sa objavljivanjem svih vesti iz Eparhije koje pristignu na adresu ovog sajta, bilo telefonskim vezama, ili putem mejla na adresu info@eparhija-prizren.info".


“Sve informacije koje budu ovde objavljivane biće nezvanične, ali istinite, za razliku od informacija koje će zvanično objavljivati info služba privremenog upravitelja Atanasija”, zaključuje se u saopštenju.

2024 © - Vesti online