Četvrtak 28.02.2013.
13:31
Smedia

Uhapšen bivši predsednik Opštine Surčin

Foto: Arhiva
 

Šest osoba, među kojima i bivši predsednik opštine Surčin Vojislav Janošević, uhapšeno u nastavku akcije suzbijanja finansijskog kriminala.

Osim njega, uhapšeni su Gvozden Radivojčević, direktor preduzeća "Komgradnja", Jovan Milivojević, bivši direktor Javnog preduzeća Surčin, Rade Spasić, nadzorni organ opštine Surčin i Svetlana Spasenović, rukovodilac radova preduzeća "Komgradnja" i Dejan Radojević, rukovodilac preduzeća "Komgradnja".

Oni su osumnjičeni da su zloupotrebom službenog položaja pribavili imovinsku korist od blizu 28 miliona dinara, a za isti iznos oštetili budžet opštine Surčin.

Janošević je prošle godine nekoliko meseci bio na meti političkih protivnika u Surčinu. Oni su organizovali proteste i nosili transparente sa natpisom "Vojica lopov".

Komentarišući ove napade, Janošević je optužio svedoka-saradnika Ljubišu Buhu-Čumeta kao organizatora tih protesta, a kao razlog naveo je duboko političko razmimoilaženje. Buha je to demantovao, tvrdeći da se "viđa u kafani sa Janoševićem".

2024 © - Vesti online