Četvrtak 28.02.2013.
09:03
Srna

Dodik: Srpska nikad snažnija

Ostavka Vlade nije odraz krize, nego snage: Milorad Dodik
 

"Institucije funkcionišu, pokazuje se snaga upravo u činjenici da je Vlada podnela ostavku i da smo spremni da izaberemo novu. To nije odraz krize, nego odraz snage, a važno je da Srpska pokazuje snagu i umeće", rekao je Dodik za Radioteleviziju Srbije.


Predsednik Srpske naglasio je da je mandatar za sastav nove vlade Republike Srpske Željka Cvijanović uspešna i poznaje evropske metode, ekonomska pitanja, a poseduje i veliku energiju.


"Ona će sigurno obići celu Republiku Srpsku, razgovarati sa ljudima i približiti vladu narodu, a vlada će biti jedan kompaktan tim", istakao je Dodik.


Dodik je objasnio da je suština promene procena da je potreban novi impuls, nova energija, ali i ponovno okupljanje.


"Rukovodstvo SNSD-a složilo se sa koalicionim partnerima da je potrebna nova energija, koja će odgovoriti novim izazovima koji nisu toliko teški, ali su medijski spinovani", kaže Dodik, koji je i predsednik SNSD-a.


Dodik je naveo i da je Republika Srpska svesna ekonomskih problema, ali da situacija nigde u svetu nije kao što je bila pre pet, šest godina.


"Krize svugde ima. I Hrvatska će biti za koji mesec proglašena 'bolesnikom' u EU. Imamo probleme realne proizvodnje, ali nemamo problem sa fiskalnom stabilnošću, izmirujemo obaveze, dugove. Mi živimo sa narodom, svesni smo svega, ja imam komšije i znam kako ljudi doživljavaju krizu", kaže Dodik.

2024 © - Vesti online