Četvrtak 28.02.2013.
04:47
Danas

SPO podržao naprednjake u Vojvodini

Iznenađenje ili ne: SPO podržao naprednjake u Vojvodini

Kandidati SNS prošli su u drugi krug u Zrenjaninu i Srbobranu, a protivkandidati su im iz Demokratske stranke. U trećoj opštini gde se izbori održavaju, Apatinu, kandidati su iz DS i SPS. Naprednjaci i socijalisti su već dogovorili međusobnu podršku na izborima zakazanim za nedelju, 3. mart.

SPO je saopštio da će biti uz SNS "uprkos programskim razlikama“, a kao najvažnije za takvu odluku ističe se podrška lideru te stranke Aleksandru Vučiću u borbi protiv kriminala i korupcije, koja obuhvata i sporne privatizacije u Vojvodini i istragu o radu Razvojne banke Vojvodine. SPO takođe podržava i Vučićeve napore na planu evropskih integracija.

S druge strane, podršku kandidatima DS juče su izrazili Savez vojvođanskih Mađara i Demokratski savez Hrvata u Vojvodini. "Uoči drugog kruga ocenjujemo da je interes vojvođanskih mađarskih birača da bude ostvaren takav rezultat koji oslikava odnos snaga koji postoji u Skupštini Vojvodine".

"Znamo da će svi glasati po sopstvenom uverenju, ali bismo želeli da naglasimo da SVM u Skupštini Vojvodine i Vladi ima partnere i svesni te činjenice podstičemo građane da glasaju“, izjavio je funkcioner SVM Karolj Pal.

2024 © - Vesti online