Sreda 27.02.2013.
21:43
Vestionline, Blic

Janković: Nismo ličili na ekipu sa priprema

Ekipa je pod velikim pritiskom - Aleksandar Janković

"Bili smo u velikom grču, videlo se na početku da nismo uspeli da se povežemo. Nismo ličili na ekipu sa priprema iz Turske. Ipak, treba razumeti, ovo je mlada ekipa koja trpi veliki pritisak i mora da stasava po ubrzanom sistemu. Trgli smo se posle gola, i uz publiku dali dva brza gola. Nedostaju nam tečnost i samopouzdanje, dobili smo tešku utakmicu", izjavio je Janković nakon trijumfa nad Javorom od 2:1.

U prvoj postavi Zvezde našao se i novajlija Luis Garido, dok je levog beka igrao novi-stari član crveno-belih Nikola Petković.

"Garido je bio dobar, imao je dosta oduzetih loptu, opravdao je očekivanja. Petkovića smo uigravali na mestu štopera i tu će igrati, ovo je sticajem okolnosti bio na beku, jer je Mladenović suspendovan. Zadovoljan sam pojačanjima, donose ono što je potrebno", istakao je Janković i dodao da je susret sa Javorom već arhiviran, te da treba izvući pouke i okrenuti se narednom meču sa Radom.

Trener Javora Mladen Dodić ocenio je da je prva utakmica u nastavku šampionatu uvek neizvesna.

"Ne možete da budete sigurni kako će ekipa ragovati posle priprema. To tek ne možete da budete sigurni ako igrate na 'Marakani', rekao je Dodić i objasnio da je njegovoj ekipi bilo dosta debitanata čijom je igrom zadovoljan.

"Protiv Zvezde na Marakani ne možete da kreirate dosta šansi, a mi smo stvorili nekoliko u kojima smo morali da budemo efikasniji. Odgovor Zvezde protiv našeg vođstva je bio odličan, dok smo mi veoma loše odreagovali na to. Imali smo dosta problema nakon prekida i jeftino smo primili prvi, a i drugi gol", rekao je Dodić.

Prema njegovim rečima, ne sme se žaliti za propuštenim šansama, već ekipa mora da se krene narednom meču koji će igrati sa Smederevom.

"Cilj nam je da pobedimo, a da Smederevo približimo ispadanju. Time bi se već znao jedan kandidat za Drugu ligu. Svi bismo posle toga lakše disali".

2024 © - Vesti online