Sreda 27.02.2013.
23:49
Mondo

Srpska parodija na Džejmsa Bonda

I u srpskom Džejmsu Bondu dobro pobeđuje zlo
 

Reditelj filma je Ilija Stojimirović, dok je glavni glumac profesor svetske književnosti Boško Milosavljević, a koji su u saradnji s direktorom fotografije Dušanom Petkovićem već pravili nagrađivane filmove kratke forme.

Film je rezultat šire društvene akcije koju su pokrenuli grupa filmskih entuzijasta "Reprezentativni tim Srbije" i producentska kuća "Emote", a podržali mnoga poznata lica koja i učestvuju u filmu."Poslednji krug momci" je atipična akciona komedija koja na mahove prevazilazi okvire ova dva žanra, približavajući se formi filmskog spektakla, ne tako zastupljenog u srpskoj kinematografiji.

"Poslednji krug momci" je podeljen na dve celine. U prvoj, mnoge poznate ličnosti, svako u svom okruženju i na svoj način, saznaju za premijeru istoimenog akcionog filma. Druga celina predstavlja parodiju na akcione filmove o Džejmsu Bondu, gde dobro pobeđuje zlo, a glavni junaci se bore protiv loših momaka, upadajući u neprilike i bežeći iz istih, u spektakularnim scenama potera na skijama, bordovima, motornim sankama, brodovima, u vazduhu i na ulicama Beograda.

"Prvim delom filma nameravamo da biranim kadrovima predstavimo i promovišemo lepote Srbije i njenog glavnog grada na najlepši mogući način, kao i ljude koji su uspešni u svojim profesijama, i na taj način mladima ukažemo na vrednosti koje bi trebalo ceniti. Drugi deo je jednostavno težio što većem broju akcionih scena potere u kojima hronološki i geografski udaljeni likovi iznova aktuelizuju večitu priču o univerzalnosti i svevremenskom karakteru borbe dobra i zla. Želeli smo da napravimo film koji bi izlazio iz klišea svakodnevnih serijica i naručenih filmića i koji bi na pravi način reprezentovao duh Beograda i način humora koji je nestao", rekao je reditelj filma Ilija Stojimirović, a prenosi portal "Domino".

2024 © - Vesti online