Sreda 27.02.2013.
21:29
rtvbn.com

Željka Cvijanović sastavlja vladu RS

Buduća premijerka RS Željka Cvijanović
 


On je na konferenciji za novinare u Palati Republike rekao da je mandat za sastav nove vlade poverio Cvijanovićevoj, nakon konsultacija sa predstavnicima vladajuće koalicije. Skupština RS danas je prihvatila ostavku vlade Aleksandra Džombića. Cvijanovićeva je u Džombićevom kabinetu bila ministarka za ekonomske odnose i regionalnu saradnju.
 

Rođena je 1967. godine u Tesliću, gde je stekla osnovno i srednje obrazovanje. Studirala je na Filozofskom fakultetu u Sarajevu, i na Filozofskom i Pravnom fakultetu u Banjaluci. Postdiplomske studije u oblasti diplomatsko-konzularnog prava završila je na Pravnom fakultetu.
 

Radila je kao nastavnik i profesor engleskog jezika, kao viši prevodilac, a potom i asistent u Misiji Evropske unije u BiH, kao savetnik predsednika Vlade za evropske integracije i saradnju sa međunarodnim organizacijama. Obavljala je i poslove šefa Kabineta predsednika Vlade Republike Srpske i rukovodila Jedinicom za koordinaciju i evropske integracije.
 

U prethodnom skupštinskom mandatu bila je i članica iz reda stručnjaka Odbora za evropske integracije i regionalnu saradnju Narodne skupštine Republike Srpske.

2024 © - Vesti online