Sreda 27.02.2013.
17:12
Beta

"Ministre, šta je sa program koji predviđa stvaranje aflatoksina?"

Partija Zeleni Srbije traže odgovor da li je ministarstvo donelo Program mera zaštite bilja za 2012. i da li je program predivdeo pojavu gljivica u kukuruzu koje stvaraju aflatoksine
 

U pisanom saopštenju Zeleni Srbije istakli su da se Program svake godine donosi u januaru, pa tu stranku zanima da li je i kada donet i šta sadrži.

"Kad je donet Program i da li je predvideo moguću pojavu gljivica u kukuruzu koje stvaraju aflatoksine, pa i mere za sprečavanje njihove pojave i suzbijanje? Suša kao uzrok i toplo vreme se mogla razumno predvideti", navodi se u saopštenju.

Zeleni su saopštili da se Program mera donosi na osnovu mišljena Stručnog saveta za zaštitu bilja, zbog čega su i Savetu postavili pitanje da li je dao misljenje da se u Program uključe i gljivice koje produkuju aflatoksine.

"Kada i ko je vršeći poslove od javnog interesa u oblasti dijagnostike štetnih organizama i ko je prvi izvestio i kada o prisustvu, pojavi i širenju ovih štetnih gljivica na kukuruz?", navodi se u saopštenju.

2024 © - Vesti online