Sreda 27.02.2013.
16:15
Beta

Dačić: Još nema dogovora s Prištinom

"Dogovoreno da se problem paralelnih institucija na Kosovu reši formiranjem zajednice srpskih opština, ali da Priština ne prihvata da ta zajednica ima karakteristike izvršne vlasti"
 

Ivica Dačić kaže da je dogovoreno da se problem paralelnih institucija na Kosovu reši formiranjem zajednice srpskih opština, ali da Priština ne prihvata da ta zajednica ima karakteristike izvršne vlasti.

Premijer Srbije istakao je da Srbija želi da reši problem i da bi bilo dobro da dobije datum za početak pristupnih pregovora sa EU, ali i da EU treba da zna da nedobijanje datuma ubija dijalog (Beograda i Prištine).

Dačić je naveo da je Srbija konstruktivna u pregovorima i da je problem u tome što dobra volja Beograda očigledno ne nailazi na dobru volju Prištine.

"Mi nemamo više gde da popuštamo", rekao je Dačić posle sastanka sa ministrima unutrašnjih poslova Austrije i Mađarske u Palati Srbija.

Premijer Srbije naveo je da će vlada o pregovorima sa Prištinom informisati parlament "kada se zakaže sednica, a sednica će biti zakazana kada za to bude razloga".

On je dodao da je o toku dijaloga sa Prištinom obavestio i zamenika državnog sekretara SAD Vilijama Bernsa.

2024 © - Vesti online