Sreda 27.02.2013.
05:19
B92, Hollywood reporter

Braća Koen "vade" Anđelinu Džoli?

Ne odustaje: Anđelina Džoli sprema nove rediteljske "bisere"

Oskarovci su angažovani da napišu scenario za film "Unbroken", istorijsku dramu o američkom heroju iz Drugog svetskog rata Luu Zamperiniju, sudeći po listu "Holivud Riporter".

Zamperini, nekadašnja Olimpijska zvezda, našao se na naslovnicama nakon što je preživeo 47 dana bez hrane i vode posle pada njegovog aviona u Pacifiku. Nakon što je uspeo da se izbori sa napadima ajkula, napadima iz vazduha i ekstremnom glađu, pronašli su ga Japanci nakon što je isplivao na jedno ostrvo iza neprijateljskih linija.

Po zarobljavanju proveo je dve godine u zatvoru gde je bio konstantno mučen. Međutim, Zamperini je preživeo i sada ima 96 godina.

Studio Universal već nekoliko godina pokušava da ovu priču prenese na veliko platno, a prava na priču kupio je 2011. godine sa željom da film režira Frensis Lorens.

Anđelina Žoli se pridružila projektu u decembru 2012. nakon čega je sprovela detaljnu potragu za scenaristima koji bi adaptirali postojeću verziju scenarija koju su potpisali Vilijam Nikolson i Ričard LaGravaneze.

"Holivud Riporter piše da Džolijeva nije mogla da napravi bolji izbor od braće Koen iza kojih se nalaze ostvarenja kao što su "Nema zemlje za starce“ i "Fargo" kao i osvojeni Oskari za scenarije.

2024 © - Vesti online