Sreda 27.02.2013.
03:12
Beta

LDP: Prekinuti politički rat i utvrditi činjenice oko aflatoksina

LDP poziva na smirivanje uzavrele atmosfere u Srbiji povodom "Afere mleko"
 

"Naš zahtev je da se svi urazume i da kao ozbiljni ljudi utvrdimo činjenice i zaštitimo zdravlje građana", kazao je Đurić agenciji Beta povodom zahteva LDP-a da se u Skupštini Srbije otvori rasprava o bezbednosti hrane i zdravlju građana.

On je dodao da bi cilj te rasprave, koju LDP očekuje najkasnije do 5. marta, bio da se utvrde nesumnjivi rezultati svih analiza, utvrde propusti u postupcima i napravi precizan plan za izbegavanje slične situacije u budućnosti.

"Smatramo da politički rat oko mleka traje predugo i da ne donosi nikakvo rešenje, osim što građane gura u veliki strah i neizvesnost. Zato smo predložili zakazivanje sednice kako bi se odgovorilo na pitanja na koja javnost nikako da dobije odgovor", kazao je Đurić.

Prema njegovim rečima, LDP je predložio da se odmah napravi lista svih neusklađenih pravilnika i zakona, i da Vlada i Skupština u roku od 30 dana sve to usklade kako bi pravila počela da se poštuju.

LDP je ranije uputio zahtev za zakazivanje posebne sednice Skupštini Srbije o bezbednosti hrane i zdravlju građana na koju bi bili pozvani premijer Srbije Ivica Dačić, ministar poljoprivrede Goran Knežević, ministarka zdravlja Slavica Đukić Dejanović, ministar spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija Rasim
Ljajić i potpredsednica Vlade za evropske integracije Suzana Grubješić.

2024 © - Vesti online