Utorak 26.02.2013.
22:30
Mondo

"Polovina katoličkih sveštenika je gej"

Nove spekulacije u vezi sa seksualnom orijentacijom sveštenika

"Sa jedne strane Crkva uči da je privlačnost prema istom polu svojevrsna bolest, poremećaj - to su reči kardinala Racingera (pape Benedikta XVI) iz 1986. godine! Sa druge strane znamo da je barem 50 odsto sveštenika homoseksualne orjentacije i da ih privlači isti pol", tvrdi Daud.

Podsećamo, Vatikan je juče objavio da je škotski nadbiskup podneo ostavku, dan nakon što su britanske novine objavile optužbe o njegovom višedecenijskom nedoličnom ponašanju prema sveštenicima. I italijanske novine su prošlog vikenda objavile najprljavije izveštaje o homoseksualnosti i ucenama unutar crkvene hijerarhije, podseća CNN.

"Kada imate ovu kulturu tajnovitosti i krivice i represije, imate i uslove koji podstiču potencijal za ucenu i manipulacije. Homoseksualci su masivno prezastupljeni unutar Crkve", kazao je Daud, koji se danas bavi novinarstvom.

Poznati vatikanski novinar Marko Politi odbacio je tvrdnje Dauda, nazivajući ih smećem. On tvrdi da informacije o postojanju gej lobija, koje su tokom vikenda objavili ugledni italijanski časopisi La Republika i Panorama, nisu istinite i da niko nije video tajni izveštaj Vatikana.

"Ovde u Vatikanu postoje kardinali koji imaju ljubavne afere sa ženama i muškarcima. Ali ih skrivaju. Oni su liberali ili konzervativci, ali sigurno ne deluju kao gej lobi", zaključio je Politi, prenosi Index.hr.

2024 © - Vesti online